غذاهای مفید برای دندان کدام ها هستند؟

غذاهای مفید برای دندان کدام ها هستند؟

غذاها نقش مهمی در حفظ سلامت دهان و دندان دارند. خوردن یک رژیم غذایی متعادل، سالم و مغذی برای سلامت دندان در کودکان و بزرگسالان حیاتی است در این مقاله در کلینیک دندانپزشکی زیبایی آرت دنتال ما به شما کمک میکنیم این منابع غذایی را بشناسید و در رژیم غذایی خود آنها را بگنجانید

پروتئین ها و آسیب دندان

پروتئین ها برای شکل گیری و حفظ ساختار دندان حیاتی هستند. آنها همچنین از مخاط و بافت همبند پوشاننده حفره دهان محافظت می کنند و به یک سیستم ایمنی سالم کمک می کنند. غذاهای غنی از پروتئین عبارتند از سویا، تخم مرغ، لوبیا، مرغ، غذاهای دریایی و لبنیات.

کلسیم و فسفر

کلسیم و فسفر ساختار دندان را تشکیل می دهند و از شکنندگی دندان جلوگیری می کنند. کلسیم فرآیندی به نام رمینرالیزاسیون را ترویج می کند که آسیب دندان را معکوس می کند. روی تشکیل لایه مخاطی و بافت های همبند اطراف حفره دهان را تحریک می کند.

شیر و لبنیات سرشار از کلسیم و فسفر هستند سایر غذاهایی که منبع عالی کلسیم هستند عبارتند از غذاهای دریایی، توفو، بادام، سبزیجات برگ سبز، حبوبات و کلم بروکلی.

پنیر منبعی غنی از کلسیم است که به دلیل ماهیت چسبنده از دندان ها محافظت می کند. هنگامی که به سطح دندان می چسبد، کلسیم را آزاد می کند که با پلاک روی سطح دندان مخلوط می شود. کلسیم به ترمیم ساختار دندان آسیب دیده با فرآیند رمینرالیزاسیون کمک می کند

ویتامین D رشد و عملکرد صحیح مخاط و بافت همبند را تحریک می کند. همچنین با کمک به جذب کلسیم در بدن، فرآیند معدنی سازی مجدد را تقویت می کند. نور خورشید غنی ترین منبع ویتامین D است. دیگر منابع غنی از این ویتامین شیر، ماهی، تخم مرغ و روغن کبد ماهی است.

ویتامین A برای حفظ پوشش مخاطی و بافت های همبند حامی دندان ها ضروری است. هویج منبع خوبی از ویتامین A است، میوه های نارنجی رنگ، سیب زمینی شیرین، سبزیجات دارای برگ سبز تیره مانند اسفناج و کلم پیچ. زرده تخم مرغ و ماهی نیز حاوی ویتامین A به نسبت خوبی هستند.

ویتامین C باعث یکپارچگی و بازسازی کلاژن (یک پروتئین ساختاری) می شود. همچنین مسئول حفظ ساختار رباط پریودنتال (ساختارهایی که از دندان ها و لثه ها حمایت می کنند) است. غذاهایی مانند لیمو، پرتقال، سیب زمینی شیرین، فلفل، کلم بروکلی، انواع توت ها، کلم پیچ منابع خوبی از ویتامین C هستند.

ویتامین B به رشد و توسعه سلول های اپیتلیال جدید پوشاننده حفره دهان کمک می کند. ویتامین B به مقدار زیاد در ماهی، گوشت قرمز، فرآورده های شیر، مرغ، حبوبات، سبزیجات برگ سبز بادام مانند اسفناج یافت می شود.

ویتامین E یک آنتی اکسیدان عالی عمل می کند. غذاهای غنی از ویتامین E عبارتند از آجیل، بادام، سبزیجات برگ سبز و آووکادو. ماهی همچنین منبع خوبی از ویتامین E است. چای سبز حاوی کاتچین است که سرشار از آنتی اکسیدان است.

غذاهای با محتوای آب بالا

میوه های ترد و سفت از جمله سبزیجات دارای محتوای آب بالایی هستند. خوردن این میوه ها و سبزیجات منجر به تشکیل مقادیر زیادی بزاق می شود که تعادل pH حفره دهان را حفظ می کند و در نتیجه از دندان ها در برابر حفره ها محافظت می کند. این غذاها برای از بین بردن پلاک دندان نیز مفید هستند. کرفس، هویج، خیار و سیب دارای محتوای آب بالایی هستند.

پروبیوتیک ها

پروبیوتیک‌هایی مانند ماست، کشک، غذاهای تخمیری، میسو، کومبوچا و کلم ترش به تولید باکتری‌های خوب کمک می‌کنند که می‌توانند از تشکیل پلاک جلوگیری کنند.

آدامس بدون قند زایلیتول

زایلیتول تولید بزاق را تحریک می کند. همچنین باکتری های تولید کننده اسید در دهان را مهار می کند و در نتیجه حفره ها را محدود می کند. جویدن آدامس زایلیتول بعد از غذا باعث سلامت دندان می شود. سیب منبع طبیعی اصلی زایلیتول است.

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *